Ο παρών ιστοχώρος και τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν (συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των σημειώσεων, διδασκαλιών, διαφανειών, ασκήσεων, κειμένων, εικόνων) και το λοιπό εκπαιδευτικό - εποπτικό υλικό που περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστότοπο, αποτελούν προϊόν ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και ως εκ τούτου πνευματική Ιδιοκτησία του γράφοντος (δημιουργού) και προστατεύονται  από τη Νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενών δικαιωμάτων όπως αυτά ορίζονται από την Ελληνική (Ν.2121/93, Ν.2557/97 και 2819/2000) και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (Οδ. 93/83/ΕΟΚ, 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ και 96/9/ΕΟΚ) καθώς και Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, η οποία έχει κυρωθεί με τον Νόμο 100/1975 και τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης η οποία έχει κυρωθεί με τον Νόμο 2054/92.

Η ιδιοκτησία επί αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.

Επιτρέπεται η αντιγραφή ή/και αναπαραγωγή μέρους του παρόντος έργου, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του Δημιουργού του, αρκεί να αναφέρεται η πηγή και ο δημιουργός, ΜΟΝΟ για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου των παραπάνω αναφερόμενων κειμένων, σχεδιαγραμμάτων ή εικόνων με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού, για εμπορικούς ή άλλους κερδοσκοπικούς λόγους.

Τα λογότυπα των διαφόρων προϊόντων λογισμικού ή υλικού καθώς και οι εικόνες οι οποίες προέρχονται από αυτά και περιέχονται στις διφάνειες του εποπτικού υλικού, αποτελούν ιδιοκτησία των εταιρειών - δημιουργών τους οι οποίοι έχουν και τα Νόμιμα επι αυτών Δικαιώματα. Τα υπόλοιπα λογότυπα, ή σήματα τα οποία αναφέρονται κατά περίπτωση εντός του παρόντος έργου, αποτελούν ιδιοκτησία των δημιουργών και κατόχων τους.

Ο Δημιουργός του παρόντος ιστότοπου, δηλώνει ανεπιφύλακτα και κατηγορηματικά, ότι δεν αποσκοπεί σε οικονομικό όφελος από την λειτουργία και κατοχή του και ότι η χρήση του αποβλέπει στην καλύτερη και δωρεάν εξυπηρέτηση των σπουδαστών αλλά και των λοιπών ενδιαφερόμων επισκεπτών.
ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ